
Waarom?
De energiemarkt en energiesystemen veranderen. Duurzaam opgewekte stroom en het verbruik van stroom loopt niet gelijk op. En het verbruiksprofiel van stroom voor zowel bedrijven als bewoners verandert door de energietransitie die in volle gang is. Elektrische voertuigen, warmtepompen, energieopslagsystemen en andere elektrische vervangers voor apparaten die voorheen op aardgas of andere fossiele bronnen draaiden krijgen een steeds prominentere plek in het energiesysteem. Goed nieuws en tegelijkertijd zorgt deze transitie voor grote pieken in zowel de afname als opwek van stroom. En daar is ons stroomnet nog niet klaar voor. Netcongestie zorgt ervoor dat bedrijven, organisaties en woonwijken of -complexen, niet of niet direct de optimale stroomaansluiting kunnen krijgen.
De oplossing
Dikkere kabels in de grond zijn maar deels de oplossing. Netbeheerders werken hard aan deze uitbreiding van het stroomnet, maar dat is niet genoeg. We moeten slimmer omgaan met de beschikbare netaansluiting en gebruik maken van duurzame restwarmte om gebouwen te verwarmen en van stroom te voorzien.
Dit vraagt dus om een slimme configuratie en aansturing van energieassets, zoals laadpalen, zonnepanelen, batterijen, warmtepompen en warmte- en koudeopslag.
Wat doen wij?
Onze dienstverlening is gericht op het configureren van slimme energiesystemen en de levering van warmte, koude en stroom. Four Energy ontwerpt, realiseert, exploiteert en beheert deze energiesystemen. Laat netcongestie de groei van jouw bedrijf te ontwikkelen, woonwijk of appartementencomplex niet in de weg staan.
Bekijk onze impact
Four Energy lanceert nieuwe huisstijl en website
Four Energy lanceert met trots de geheel vernieuwde huisstijl en een gloednieuwe website. Deze vernieuwing markeert een belangrijke mijlpaal in de groei van ons bedrijf en sluit naadloos aan bij de uitbreiding van onze activiteiten en ambities.

Werk aan de winkel voor bedrijven in aangewezen aardgasvrij gebied
De Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (WGIW) is door de Eerste Kamer en Tweede kamer en heeft een verwachte inwerkingtreding van 1 januari 2026. Met de WGIW kan een gemeente acht jaar na het aanwijzen van het aardgasvrije gebied de gasaansluitingen verwijderen.

Subsidieregeling Flexibel Elektriciteitsverbruik (Flex-e)
De subsidiemodule Flexibel Elektriciteitsverbruik (Flex-e) is een nieuwe regeling van het Ministerie Klimaat en Groene Groei. Deze regeling ondersteunt bedrijven om flexibel te worden in het elektriciteitsverbruik. Door flexibeler om te gaan met elektriciteitsafname kunnen bedrijven bijdragen aan een beter functionerend elektriciteitsnet en tegelijkertijd kosten besparen.
