Even voorstellen: onze partner istaDES
Four Energy en partner istaDES kunnen er samen met installateurs voor zorgen dat woningbouwcorporaties en vastgoedbeheerders en -eigenaren zich weer op hun corebusiness kunnen richten. Graag stellen we in deze blog istaDES aan je voor.

Nederland staat met het klimaatakkoord en de wens om aardgasvrij te worden voor een mooie, maar ook pittige uitdaging. Met de transitie naar duurzame warmtelevering wordt het immers steeds belangrijker om energie- en warmte-installaties op de juiste manier te beheren. De snel veranderende wet- en regelgeving maakt het extra complex voor woningbouwcorporaties en vastgoedbeheerders en -eigenaren, voor wie de (sociale) verhuur de kernactiviteit is. Four Energy en partner istaDES kunnen er samen met installateurs voor zorgen dat zij zich weer op hun corebusiness kunnen richten. 

 

Technisch en financieel beheer van (duurzame) energie-installaties

istaDES is een dochteronderneming van ista Nederland, dat al meer dan 65 jaar expert is in het verbruiksafhankelijke afrekening in collectieve energie-installaties. ista Nederland richtte in 2015 istaDES op dat zich specifiek richt op het technisch en financieel beheer van deze installaties. istaDES verzorgt het klantcontact, beheert de energiecontracten met bewoners en het algehele contract met de woningbouwcorporatie, en is verantwoordelijk voor het technisch beheer van de installatie. istaDES voegt met haar dienstverlening een extra dimensie toe aan de dienstverlening van ista Nederland, waardoor ista Nederland een stap verder gaat in het ontzorgen van haar bestaande klanten.

 

Op zoek naar een partner voor de warmtelevering

istaDES is geen warmte- of energieleverancier en was daarom voor enkele woningbouwcorporaties op zoek naar een partner voor duurzame warmtelevering. Daarvoor kwam istaDES bij Four Energy uit. Four Energy levert de warmte en eventueel ook warm tapwater aan de bewoners in collectieve energie-installaties waar istaDES als managed service company vooraan staat. Tevens zorgt Four Energy voor online informatie over de levering en voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving.

 

Volledig ontzorgd

Dankzij deze samenwerking kunnen istaDES en Four Energy, samen met onderhoudsbedrijven, de woningbouwcorporaties volledig ontzorgen door het technisch en financieel beheer, de duurzame warmtelevering, de installatie en het onderhoud van de techniek van hen over te nemen. Op deze manier kunnen verhuurders zich richten op hun kerntaken en kunnen ze erop vertrouwen dat alle processen rondom duurzame warmtelevering goed geregeld zijn.

 

“Van en voor de sector is het motto van onze algemeen directeur Jörg Plönissen. Wij willen samen met de opdrachtgever een transparante en positieve bijdrage willen leveren aan de energietransitie. Het volledige technisch en financieel beheer van de energie-exploitatie betreft een andere tak van sport, waar wij de opdrachtgever graag in willen ondersteunen. istaDES en Four Energy maken dit mogelijk” – Martijn Luger, commercieel directeur van istaDES
 

Toekomstplannen

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn en de gebouwde omgeving speelt een belangrijke rol in het behalen van dit doel. De dienstensector en huishoudens gebruiken gezamenlijk namelijk 35% van alle energie in Nederland. Door energie-installaties te monitoren, kan istaDES zien welke verbeteringen er mogelijk zijn en op basis hiervan verbetervoorstellen schrijven. Op deze manier kunnen Four Energy en istaDES samen een belangrijke rol spelen in de energietransitie.