Over ons

Four Energy levert duurzame energie aan consumenten en bedrijven in heel Nederland. De energieleverancier is opgericht met als doel wijken, wooncomplexen en bedrijventerreinen aardgasvrij te maken. Gepassioneerde ondernemers hebben hun kennis, kunde en expertise van en met duurzaamheid gebundeld met Four Energy als resultaat.

Het bedrijf is opgericht door directeur Erik Kemink, met de bedrijven Sturm en Schouten Techniek als kennis- en technisch partners. Sturm, het bedrijf van ondernemer Romeo Malizia, is bij Four Energy verantwoordelijk voor het aanleggen van de warmtenetten. Schouten Techniek, van ondernemer Coos Schouten, neemt de installatie en het onderhoud voor zijn rekening. Samen vormen de bedrijven een krachtige combinatie om Nederland verder te verduurzamen en aardgasvrij te maken. Four Energy en haar kennispartners leunen samen op meer dan 20 jaar ervaring in de grond-, weg- en waterbouw, installatietechniek, en financiering en exploitatie van duurzame energieprojecten.

Warmtenetten

en klimaatdoelen

Nederland

Bij het verwarmen met aardgas wordt CO2 uitgestoten. Het doel van de Rijksoverheid is dat er in 2050 95% minder CO2 wordt uitgestoten dan in 1990. In 2030 is het de bedoeling al 49% van die doelstelling te hebben waargemaakt. Warmtenetten dragen bij aan dit duurzaamheidsdoel door het gebruik van aardgas terug te dringen. Bovendien werkt Four Energy met lokale producenten die aardwarmte en restwarmte uit de omgeving leveren. Zo nemen huishoudens duurzame warmte af en wordt Nederland steeds meer aardgasvrij. Met deze missie richt Four Energy zich op exploiteren en beheren van warmtenetten voor woningcorporaties, woningbouw, vastgoedontwikkelaars en bedrijventerreinen.

Hier staan we voor

Als duurzame warmteleverancier staan wij midden in de samenleving. Onze kernwaarden verbindendinspirerend en ondernemend zijn daarbij leidend in hoe wij ons bedrijf leiden en hoe wij met klanten, werknemers en leveranciers omgaan. Lees er alles over in onze gedragscode.