Welkom

bij Four Energy

Huurde je een energie installatie bij Klimaat@home? Dan ben je vanaf nu klant bij Four Energy als je daar een bericht over hebt gehad van Klimaat@home (onderdeel van Remeha), omdat zij stoppen met de activiteiten.

Een bericht sturen aan Four Energy? Klik rechtsonder op deze pagina op ‘Help’.

Alles op een rij

In de welkomstbrief van Four Energy die bij je op de mat is gevallen, staat alle informatie die je nodig hebt. Maar we hebben op deze pagina ook nog even alles op een rij gezet voor je. Scrol verder voor de bewonerspagina van jouw woning en een overzicht van veel gestelde vragen.

Bij Four Energy heb je toegang tot je eigen bewonersportaal. Op dit portaal vind je je facturen en welke gegevens er bij ons bekend zijn. Als je bij ons klant wordt, ontvang je vanzelf een mail met inloggegevens.

Overzicht van projecten

Klik op je woonwijk of appartementencomplex voor meer specifieke informatie over het comfortsysteem in huis.

Haave

Haarlem

Raadhuisplein

Zevenaar

Reigersborg

Heiloo

Bloecwere

Blokker

De Raad

Heiloo

Quatrebras – Bonheur

Badhoevedorp

Ridderhof

Wassenaar

BAT fase 1

Zevenaar

Mooiland

Zwaag

Remmerdel

Warmehuizen

FAQ

In onze FAQ geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Informatie over de overgang van Klimaat@home naar Four Energy

Wie zijn wij?

Four Energy is een ervaren en professionele partij die duurzame warmtesystemen realiseert, financiert en exploiteert. Naast deze activiteiten leveren we ook warmte en stroom aan woningen en bedrijven. Zo willen we Nederland duurzamer en aardgasvrij verwarmen.

Wat verandert?
Het enige dat verandert, is dat je vanaf nu klant bent bij Four Energy en contact met ons op kunt nemen voor onderhoud, storingen of vragen over facturatie. Wij leveren dezelfde diensten met dezelfde verplichtingen en garanties die je ook bij Klimaat@home had.
Wat moet je doen?

Vooral genieten van een comfortabel verwarmd huis, maar we hebben wel één verzoek voor klanten die bij ons een energie-installatie huren. Om geen betalingsachterstand op te lopen, verzoeken wij je om de SEPA-machtiging te in te vullen, te ondertekenen terug te sturen aan Four Energy. De SEPA-machtiging is meegestuurd bij de welkomstbrief die je per post hebt ontvangen. Er zit ook een retourenvelop bij. Zit de envelop er onverhoopt niet bij? Gratis terugsturen kan altijd op ons antwoordnummer (Four Energy – t.a.v. Administratie – Antwoordnummer 335 – 1160 VB Zwanenburg), maar een scan of duidelijke foto kan ook worden gemaild naar helpdesk@fourenergy.nl. Binnenkort kan je de SEPA-machtiging ook digitaal regelen.

Je kunt ook de SEPA-machtiging hier downloaden.

Als je de machtiging al hebt afgegeven hoe je dit uiteraard niet nog een keer te doen. En als je de energie-installatie hebt gekocht is de SEPA-machtiging niet van toepassing.

Je eigen bewonersportaal

Voor klanten die de energie-installatie huren is er een bewonersportaal. Hier kan je zien welke gegevens bij ons bekend zijn, kan je facturen inzien en bijvoorbeeld een verhuizing aan ons doorgeven. Op termijn maken we het mogelijk via het portaal direct contact met ons op te nemen. Wanneer wij functionaliteiten toevoegen aan het portaal informeren wij je daarover. Wanneer je klant van Four Energy wordt, ontvang je van ons een e-mail met meer informatie over het portaal en hoe je in kan loggen.

Wij staan voor je klaar

Wij zijn 7 dagen in de week en 24 uur per dag bereikbaar. Voor niet urgente zaken verzoeken wij je om binnen kantooruren te bellen, maar als er een storing is aan de installatie die je bij ons huurt dan staan we dag en nacht voor je klaar. Ook voor bewoners die de installatie hebben gekocht verzorgen we voor een periode van 5 jaar sinds de oplevering voor het beheer en onderhoud. Voor het oplossen van storingen en plegen van onderhoud aan de installatie is allround installateur Schouten Techniek onze partner. Betrouwbaarheid, innovatie en duurzame energie vormen het DNA van dit familiebedrijf uit Zwaag waar zo’n 250 mensen werken.

Wat moet je doen bij een storing?

Als er storing is aan de installatie dan is dit heel vervelend. Om dit snel op te lossen kan je bij kleine storingen zelf ook al wat doen. Bij onze welkomstbrief zit een sticker met QR-code en onze contactgegevens. Scan eerst de QR-code. Je komt dan op een speciale webpagina met meer informatie over de installatie, handleidingen en een korte instructievideo om zelf een kleine storing op te kunnen lossen. Lukt het niet? Geen probleem, we staan voor je klaar.

Heb je geen sticker met QR-code van ons ontvangen? Stuur ons dan een e-mail. We sturen de sticker dan zo snel mogelijk naar je op.

Alles over betalingen als je een energie-installatie huurt bij Four Energy

Wanneer incasseert Four Energy de maandelijkse huurvergoeding?

Wij incasseren de vergoeding voor de huur van je energiesysteem op de eerste werkdag van de maand. Een aantal dagen voor de incassering ontvang je een factuur per mail ter kennisgeving. Deze factuur vind je ook in het bewonersportaal.

Wat gebeurt er als het niet lukt om te incasseren?

Als je een SEPA-machtiging hebt afgegeven aan Four Energy en het lukt niet om de vergoeding te incasseren dan proberen wij het de komende vier dagen opnieuw te incasseren. Als het bij de laatste poging nog niet lukt, dan stoppen wij met de incassering van die maand en ontvang je van ons een bericht dat wij het bedrag niet hebben kunnen incasseren. In dat bericht verzoeken wij je het bedrag dan handmatig naar ons over te maken. Je SEPA-machtiging blijft wel gewoon van kracht, dus voor de volgende maand pakken wij het incasseren weer op.

Hoe gaat de betaling als ik geen SEPA-machtiging afgeef?
Je ontvangt dan van ons een factuur met het verzoek om de vergoeding naar ons over te maken. Vanaf april 2025 staat er ook een QR-code op de factuur zodat je snel en makkelijk kan betalen.
Wat gebeurt er als ik een factuur niet op tijd betaal (ik heb geen SEPA-machtiging afgegeven).
Je ontvangt van ons een aantal herinneringen om de factuur te betalen. De betalingstermijn staat vermeld op de factuur. Zorg dat je voor deze datum betaalt. Lukt dat niet dan nemen we opnieuw contact met je op om eventueel een betalingsregeling af te spreken of er wordt een incassoprocedure gestart.
Mijn bankrekening wijzigt waarop ik de SEPA heb afgegeven. Hoe kan ik een wijziging doorgeven?

Mail ons op helpdesk@fourenergy.nl. Wij sturen je dan een nieuw SEPA-machtigingsformulier toe en/of een link om de machtiging digitaal te kunnen afgeven. Deze laatste mogelijkheid hopen wij vanaf april 2025 te kunnen aanbieden.

Kan ik digitaal een machtiging afgeven?

Vanaf april 2025 is het mogelijk om een machtiging digitaal af te geven.

Energie-installatie afkopen of afgekocht?

Ik heb mijn energie-installatie afgekocht. Hoe gaat het daarna met onderhoud?

Wanneer je je energie-installatie hebt afgekocht, geldt dat het systeem gedurende 5 jaar vanaf het moment van oplevering instandgehouden wordt door Four Energy. De kosten voor deze instandhouding zijn inbegrepen bij de kosten voor het energie-installatie

Tot wanneer is het mogelijk om een warmtepomp af te kopen voor eigenaren van woningen?

Eigenaren van woningen hebben tot 3 maanden na de oplevering van hun woning de mogelijkheid om de warmtepomp af te kopen. Na deze periode is het niet meer mogelijk om de warmtepomp af te kopen. Bij afkoop geldt dat het systeem gedurende 5 jaar vanaf het moment van oplevering instandgehouden wordt door Four Energy. De kosten voor deze instandhouding zijn inbegrepen bij de kosten voor het energie-installatie. De kosten voor het doorhalen van het opstalrecht bij de notaris zijn niet inbegrepen. Je dient hiervoor zelf een notaris te vinden. Na de instandhoudingsperiode van 5 jaar eindigt de exploitatieovereenkomst.

Compensatie Warmtewet. Wanneer wel, wanneer niet?

Wanneer geldt de vergoeding van de Warmtewet?

De Warmtewet biedt bescherming aan afnemers van warmte en stelt regels over tarieven en vergoedingen bij storingen. Een vergoeding op basis van de Warmtewet geldt wanneer sprake is van een overeenkomst tussen een warmteleverancier en een kleinverbruiker (zoals een huurder of VvE) voor de levering van warmte via een collectief warmtenet of een blokverwarmingssysteem.

Welke compensatie krijg ik volgens de Warmtewet bij storingen?

Bij een ernstige storing in de warmtelevering van Four Energy vanaf 8 uur, heb je mogelijk recht op een wettelijk vastgestelde standaardcompensatie. De hoogte van de compensatie bedraagt € 35,- bij een onderbreking van 8 tot 12 uur. Voor elke volgende aaneengesloten periode van 4 uur ontvang je € 20,-.
Deze vergoeding is bedoeld als compensatie voor het ongemak. Als je recht hebt op compensatie krijg je automatisch bericht. Je hoeft hier niets voor te doen.

Wanneer wordt de compensatie niet uitgekeerd?

  •  Als de storing minder dan 24 uur duurt en er is in de voorafgaande 12 maanden geen storing geweest.
  • Als het een storing is in je eigen binnenhuis-installatie Een binnenhuis-installatie omvat de onderdelen die warmte afgeven in je huis. Denk bijvoorbeeld aan leidingen, radiatoren, vloerverwarming, etc.
  • Als de onderbreking van de warmtelevering vooraf is aangekondigd vanwege onderhoud aan het warmtenet.
  • Bij overmacht, zoals natuurrampen, sabotage of schuld van andere partijen.

Uitgebreide informatie over de warmtewet vind je op de website van de ACM.

Wanneer geldt de compensatieregeling niet?

De vergoeding op basis van de Warmtewet is niet van toepassing in situaties waarin géén sprake is van een leveringsovereenkomst volgens de wet. Dit geldt bijvoorbeeld bij:

  • Verhuur van een WKO-installatie (Warmte-Koude Opslag): Wanneer Four Energy aan u een WKO-installatie en of zonnestroominstallatie verhuurt, wordt dit gezien als een huurconstructie en niet als levering van warmte volgens de Warmtewet. Hierdoor gelden de beschermingsmaatregelen en vergoedingen uit de Warmtewet niet.
  • Individuele installaties: Als bewoners of bedrijven zelf eigenaar zijn van een installatie die warmte opwekt, zoals een individuele warmtepomp of cv-ketel, dan valt dit buiten de Warmtewet.
  • Interne doorlevering binnen een huurcontract: Wanneer de kosten voor warmte zijn verwerkt in de huurprijs en de verhuurder geen aparte warmteovereenkomst aanbiedt, geldt de Warmtewet niet.

Wat voor aansluiting je hebt, staat op onze overeenkomst. Je kunt het ook altijd bij ons navragen.