Wat is een warmtenet?

Een warmtenet is een verwarmingsoplossing met veel duurzaamheidsvoordelen.

Een warmtenet voorziet woningen van een appartementencomplex, een flat, kantoren of zelfs een hele woonwijk van warmte vanuit een lokale warmtebron. Doordat warmtenetten gebruik maken van duurzame rest- of aardwarmte, worden huishoudens aardgasvrij en dat levert veel duurzaamheidsvoordelen op.

Een warmtebron voorziet aangesloten woningen of bedrijfspanden via leidingen van warmte. Het afgekoelde verwarmingswater wordt na gebruik teruggeleverd aan de warmtebron. Een woning of bedrijfspand wordt op het warmtenet aangesloten met een warmtewisselaar. Na de installatie van de warmtewisselaar wordt de verwarming bediend zoals de gebruiker van het pand gewend is.

Samen

duurzamer worden

Four Energy wil met deze warmtenetten Nederlandse woningen en bedrijven duurzamer verwarmen met restwarmte of aardwarmte om aardgasvrij te worden.

Op weg naar

aardgasvrij

wonen

 

Four Energy levert duurzame energie aan consumenten en bedrijven in heel Nederland. De energieleverancier is opgericht met als doel wijken, woningen en bedrijventerreinen aardgasvrij te maken.